Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Munskydd på bussen återkommer i Blekinge

Från och med tisdagen rekommenderas resenärer i kollektivtrafiken i Blekinge att använda munskydd i rusningstid. Foto: Ulo Maasing.

Mot bakgrund av den ökade smittspridningen av covid-19 återinförs i Blekinge idag, tisdag, rekommendationen att resenärer i kollektivtrafiken ska använda munskydd. Rekommendationen gäller personer som åker buss, tåg och båt i rusningstrafik.

Som rusningstid klassar Blekingetrafiken vardagar klockan 7 – 9 samt klockan 16 – 18. Resenärer som inte har eget munskydd kan hämta ut munskydd hos Blekingetrafikens ombud. Rekommendationen gäller alla över 12 år.

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Blekinge är nu tio gånger så högt som jämfört med i början och mitten av oktober. Därför inför nu Region Blekinge också andra restriktioner för att bromsa smittspridningen, bland annat besöksförbud inom hälso- och sjukvården i Blekinge. Medarbetare i regionen uppmanas också till mer hemarbete när det är möjligt och när arbetet tillåter.

Julaktiviteter och julbord stoppas inom Region Blekinges verksamhet och samtliga förvaltningar ska införa vaccinationskrav vid nyanställningar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)