Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rasta storsatsar på Höga Kusten

Rasta planerar att etablera restaurang, hotell med mera vid Höga Kustenbrons södra fäste.

Vägrestaurang- och hotellkedjan Rasta gör sin hittills största investering vid Högakustenbrons södra brofäste. Där vill Rasta bygga restaurang, mötesplats, hotell och ställplatser för både husbilar och yrkestrafik. Anläggningen ska bli en knutpunkt och ligga i ett område precis där E4:an och riksväg 90 möts.

Etableringen i Härnösand och Höga Kusten blir Rastas hittills största investering och anläggning och är en del i företagets strävan att växa i Norrland. Planen är att Rasta ska skapa en anläggning som har öppet dygnet runt.

Kommunstyrelsen i Härnösand fattade på tisdagen ett beslut om en markanvisning på 25 000 kvadratmeter, med möjlighet för Rasta att köpa ytterligare 50 000 kvadratmeter.

– Högakustenbron med omnejd är ett viktigt nav i vår destination som nu kommer bli än mer attraktivt och tillgängligt för fler, både besökare och invånare, säger Mia Karlsson, vd på Höga Kusten Destinationsutveckling.

– En väldigt bra etablering för besöksnäringen i hela Höga Kusten. Den stärker utbudet, ger fler bäddar och förbättrar servicen. Det är bra för alla som besöker området, men också för de som bor där, säger Ingemar Wiklander, vice ordförande i styrelsen för Höga Kusten Destinationsutveckling.

Rasta uppger att företagets ambition är att anläggningen ska vara klar inom två år.

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)