Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Två bussföretag bland årets superföretag

Två bussföretag kvalar in på listan som Sveriges Superföretag 2021. Det är skånska Telepass, som kör färdtjänst, sjukresor, skolresor och skolskjutsar samt BD Bussresor i Huskvarna och Malmö som kör turist- och beställningstrafik, expressbussar och även bl a skolskjutsar. Det är Dun&Broadsheet som för sjuttonde året i rad har utsett Sveriges Superföretag. Totalt 630 företag kvalar in på listan, en minskning med drygt 11 procent från förra året.

BD Bussresor är ett av Sveriges Superföretag 2021. Här är en av företagets turistbussar vid riksdagshuset i Berlin. Foto: BD Bussresor.

Ett antal högt ställda kriterier måste uppfyllas för att bli ett Superföretag. Det handlar om att öka både omsättning och vinst samtidigt som företaget måste visa på stabilitet och långsiktighet i affären. Kriterierna måste uppfyllas minst fyra år i rad för att komma med på listan.

– Vi vill hylla Sveriges hjältar, de som bygger Sverige med jobb och långsiktig värdeökning i näringslivet. Att kunna se strukturer och lyfta fram trender hjälper enskilda företag att tydligare styra och se resultat av sina satsningar, samtidigt som det ger oss en bild av hur näringslivet i samhället utvecklas från år till år, säger Per Weidenman, analytiker på Dun & Bradstreet.

Superföretagslistan 2021 präglas som så mycket annat i näringslivet av Coronapandemin. I år kan vi till exempel se att Stockholm, som tidigare ökat i antal Superföretag, står för ett stort tapp – en minskning med hela 59 företag i länet vilket motsvarar 75% av det totala tappet på listan. Detta beror inte enbart på pandemin utan även på den pågående konjunkturnedgången. Även Halland, Örebro och Jönköping tappar i antal Superföretag mot föregående år.

Det totala antalet företag minskar från 709 till 630, motsvarande ungefär en promille av Sveriges alla företag. Men det finns flera regioner där antalet Superföretag ökar. Östergötland, Västernorrland och Norrbotten har tillsammans 15 företag fler på listan än 2020.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)