Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Överprövning av förarutbildning får nej av domstol

Arkivbild: Ulo Maasing.

Det tilldelningsbeslut som Arbetsförmedlingen tidigare fattat när det gäller arbetsmarknadsutbildning till yrkesförare för buss och lastbil var korrekt. Det har förvaltningsrätten slagit fast i en dom på tisdagen. Enligt tilldelningsbeslutet fick YrkesAkademin 45 av 50 avtal om utbildningen, men tilldelningsbesluten överklagades. Nu har målen prövats av förvaltningsrätten som har funnit att upphandlingarna är korrekt genomförda. Arbetsförmedlingens tilldelningsbeslut står således fast.

Yrkesakademin beräknar värdet av de vunna avtalen till cirka 300 miljoner kronor årligen. Avtalsperioden för kontrakten är ett år med möjlighet till förlängning om ytterligare ett plus ett år. Arbetsförmedlingen får teckna avtal med YrkesAkademin om domarna inte har överklagats senast den 10 december 2021.

– Vi är stolta över att i hård konkurrens behålla vår position inom yrkesförarutbildning för buss och lastbil. Med dagens beslut från förvaltningsrätten får vi möjlighet att även fortsättningsvis försörja Sveriges bussbolag och åkerier med väl förberedda yrkesförare. Branschen har ett ständigt behov av nya yrkeschaufförer och vi är stolta över att ge många människor en chans till en karriär i en samhällsbärande yrkeskår, säger YrkesAkademins vd Martin Modig.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)