Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Viking Line kräver covidbevis på Cinderella

Covidbevis krävs från 3 december för den som vill resa med Viking Cinderella. Foto: Viking Line.

Från den 3 december krävs vaccinationsintyg eller färskt, negativt covid-19-test för resenärer med Vikning Cinderella, ett populärt fartyg bland svenska bussresearrangörer. Cinderella är svenskflaggat, och för rederiets fartyg med finsk flagg gäller av juridiska skäl i stället en stark rekommendation om covidbevis. Som vi rapporterade redan förra veckan (klicka här) kräver Tallink Silja covidbevis på sina fartyg från den första december.

För kryssningar med Viking Cinderella från Stockholm gäller från 3 december och tills vidare följande för alla resenärer över 18 år:
Vaccinationsintyg efter två doser vaccin, alternativt
Intyg om tillfrisknande från covid-19 (inom de senaste 6 månaderna), alternativt
Ett negativt covid-19 PCR testresultat (max 72 timmar gammalt) eller ett negativt covid-19 antigen testresultat (max 48 timmar gammalt).

– Våra resenärers säkerhet är vår främsta prioritet och under pandemin har vi infört flera hälsosäkerhetsåtgärder på våra fartyg enligt finska och svenska myndigheters föreskrifter. Rekommendationen om covidbevis gäller våra finskflaggade fartyg medan vi på svenskflaggade nöjeskryssaren Viking Cinderella kräver det från den 3 december.

– I dagsläget tillåter inte finsk lagstiftning att vi kan kräva bevis eller intyg men det är det någonting som diskuteras och kan införas senare i vinter. Därför går vi ut med en stark rekommendation. Under hösten har vi sett att det finns en efterfrågan på kryssningar och vi vill göra allt för att våra resenärer ska få en trygg och säker resa och covidbevis är bekant för allmänheten och används redan, säger Johanna Boijer-Svahnström, Informationsdirektör på Viking Line.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)