Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Billigare resa ofta i Region Jönköping

Vid årsskiftet blir det billigare för de mest frekventa koillektivresenärerna i Region Jönköping. Foto: Jönköpings Länstrafik.

Vid årsskiftet sänks biljettpriset för de mest frekventa resenärerna med kollektivtrafiken i Region Jönköping. Priset på enkelbiljetter höjs däremot något. Detta enligt ett beslut av politikerna i regionens regionfullmäktige förra månaden.

Vid prisjusteringen den 1 januari ska kollektivtrafikens mest lojala kunder premieras, enligt beslutet i regionfullmäktige. Det innebär att priset sänks för dem som reser med Periodbiljett Vuxen och Student i Region Jönköping.

Priset på periodbiljett ungdom och senior samt flexbiljetter kvarstår oförändrade. Enkelbiljettpriset höjs något.

Exempelvis kommer en 30-dagarsbiljett för vuxna att kosta 1 170 kronor för resor i hela regionen, 810 kronor för resor i två zoner och 690 kronor för resor i en zon.

– Vi är glada över att kunna sänka priserna till våra mest lojala resenärer, alltså de som reser med periodbiljett. Det är logiskt att de som reser mest ska göra det mest prisvärt per resa, säger Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör på Jönköpings Länstrafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)