Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus fortsätter sin globala expansion

Expressbussjätten FlixBus har nu startat trafik i Sydamerika, närmare bestämt i Brasilien. Foto: FlixBus.

Den internationella expressbussjätten FlixBus etablerar sig nu på ytterligare en kontinent – Sydamerika. På onsdagen startade FlixBus sina första linjer i Brasilien där företaget trafikerar städer som São Paulo, Rio de Janeiro och Belo Horizonte. På de två linjerna från São Paulo till Rio de Janeiro respektive Belo Horizonte kör FlixBus upp till tolv dagliga turer i vardera riktningen.

Expansionen i Brasilien innebär att företaget nu etablerar sig på en av de största bussresemarknaderna i världen. Omkring 60 procent av befolkningen i landet använder sig av långfärdsbussar för sina resor.

– Brasilien är en strategisk marknad för oss på grund av sin storlek och dess höga potential, säger André Schwämmlein, grundare och vd för FlixBus.

– Vi introducerar ett nytt mobilitetsalternativ med sikte på att växa i regioner där det idag saknas konkurrens och där människor söker efter ekonomiska färdmedel, säger Edson Lopes, vd för FlixBus i Brasilien.

FlixBus´ första lokala busspartner i landet är Grupo Adamantina som kör den trafik som nu har startat. Mellan São Paulo och Rio de Janeiro kör FlixBus åtta dagliga turer i vardera riktningen, mellan São Paulo och Belo Horizonte fyra dagliga turer.

– Vi vill etablera ett stabilt linjenät i Brasilien, liknande de som vi har i Europa och USA där vi arbetar tillsammans med över 500 busspartners, säger Edson Lopes.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)