Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus: Julresor bokas allt senare

Julresorna bokas allt senare, rapporterar FlixBus. Foto: Ulo Maasing.

Med mindre än en vecka kvar till jul uppger FlixBus och FlixTrain att bokningsläget inför julledigheten är stabilt. Likt föregående år väntar resenärer in i det sista med att boka sina resor. I år är det dagarna innan jul som har flest bokningar, och då främst den 22 och den 23 december. Dessa dagar har FlixBus och FlixTrain utökat antalet avgångar.

– Vårt bokningsläge skiljer sig numera från hur det var innan pandemin då våra passagerare var ute i god tid med att boka biljetter. Under pandemin har vi sett en tydlig förändring. Numera avvaktar majoriteten in i det sista med att boka, säger Kajsa Ekelund kommunikationschef på FlixBus och FlixTrain Norden.

FlixBus bedömer att de sena bokningarna beror på att resenärerna under pandemin har blivit allt mer försiktiga med att boka resor på grund av restriktioner i samhället och myndigheternas ibland lite sena rekommendationer. Dock skiljer sig de nordiska grannländerna åt. I Danmark bokade FlixBus resenärer tidigt sina resor inför jul och nyår.

I Sverige har FlixBus linje mellan Uppsala och Kalmar flest resenärer, tätt följd av linjen mellan Stockholm och Göteborg med stopp i Linköping, Norrköping, Jönköping och Borås.

Den gränsöverskridande trafiken mellan Norge och Danmark har normalt många passagerare. Under pandemin har dessa destinationer inte haft lika många bokningar vid storhelger som jul och nyår.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)