Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd för Drivkraft Sverige

Jessica Alenius, från Bil Sweden till Drivkraft Sverige.

Jessica Alenius, idag vice vd för fordonsbranschens organisation Bil Sweden, blir den 1 februari nästa år vd för Drivkraft Sverige, en branschorganisation för biodrivmedel för väg-, flyg- och sjötransporter. Drivkraft Sverige hette tidigare SPBI, Svenska Petroleum & Biodrivmedel Institutet. Organisationen uppger att Alenius´ arbete i Drivkraft Sverige ”handlar om att ta vid och utveckla det förändringsarbete som påbörjats de senaste åren i organisationen och i branschen”.

– Drivmedelsbranschen går igenom en stor förändring just nu, vilket innebär både möjligheter och utmaningar. Jessica tar med sig relevant erfarenhet och nätverk i sin nya roll, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande för Drivkraft Sverige.

– Drivkraft Sverige ska uppfattas som en konstruktiv part som bidrar till omställningen. Att möta både politikernas och marknadens krav blir en utmanande uppgift. Sverige behöver hållbara mobilitetslösningar och jag ser fram emot att förverkliga det tillsammans med branschen, säger Jessica Alenius.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)