Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flexibla nattstopp på Skånebussar

Skånetrafiken testar flexibla nattstopp på såväl regionbuss- som stadsbusslinjer. Foto: Skånetrafiken.

För att öka tryggheten för resenärer som åker med Skånetrafikens bussar kvälls- och nattetid ska Skånetrafiken testa flexibla nattstopp på en rad busslinjer, både regionbussar och stadsbussar. Flexibla nattstopp finns redan i busstrafiken på flera håll i landet och innebär att bussen kan stanna även mellan hållplatserna för att släppa av resenärer.

Skånetrafikens test med flexibla nattstopp inleds den 12 december, i samband med tidtabellsskiftet. Testet genomförs på fyra regionbusslinjer samt sex stadsbusslinjer i Krisitanstad och Malmö. Projektet kommer att utvärderas under våren.

– Om det känns tryggare för den som reser med oss att hoppa av bussen någonstans mellan de ordinarie hållplatserna en sen kväll, meddelar resenären föraren redan när du kliver på bussen om var vederbörande önskar bli avsläppt. Föraren är alltid den som avgör om platsen är tillräckligt trafiksäker för att stanna och släppa av resenären. Endast en resenär släpps av på platsen, berättar Saman Tondnevis, affärsområdeschef på Skånetrafiken.

Flexibla nattstopp kommer vara möjligt varje kväll och natt mellan kl 21.00 – 04.00. Avstigning sker alltid genom framdörren.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)