Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stadig efterfrågan för resor med expressbuss

Den senaste tidens bokningar tyder på en förhållandevis stadig jultrafik, uppger Vy Bus4You. Foto: Ulo Maasing.

Den senaste tidens bokningar tyder på en förhållandevis stadig jultrafik. Det uppger expressbussföretaget Vy Bus4You. Företaget säger sig ha upplevt ett gradvis ökat bokningstryck för resor kring julledigheten och gör sig nu redo för ett ökat turutbud och en ökad efterfrågan.

– Sedan vi släppte vår tidtabell för vinterperioden har vi sett ett höjt tryck på försäljningen för dagarna runt jul och nyår. Det är egentligen inget ovanligt i sig. Vi har erfarenhet av att hantera ett högre resetryck i samband med stora högtider, säger Elvir Rascic, affärsområdeschef på Vy Bus4You.

För att möta efterfrågan har Vy Bus4You utökat sin trafik under perioden 20 december till den 2 januari, framförallt på linjen Göteborg – Jönköping – Stockholm.

Historiskt sett är det högst tryck på resor den 23e och 26 december. Genom att utöka antalet avgångar vill Vy Bus4You ge fördel för möjligheten för ett utspritt resande i jul.

– Med vårt utökade utbud kan vi i förlängningen förhoppningsvis även sprida ut resandet. Tillsammans med vår möjlighet att även kunna boka singelsäte ombord på Vy Bus4You hoppas vi kunna erbjuda ett aktuellt erbjudande för våra resenärer, säger Elvir Rascic.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)