Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Brittiska dubbeldäckare rullar ut i Berlin

Efter att i fjol ha genomfört omfattande fälttester har brittiska ADL nu inlett serieleveranserna av totalt 200 dubbeldäckare till lokaltrafiken i Berlin. Foto: Ulo Maasing.

Efter omfattande fälttester med två förseriebussar har den brittiska busstillverkaren ADL, Alexander Dennis, nu inlett serieleveranserna av dubbeldäckare till lokaltrafiken i Berlin, BVG (Berliner Verkehrsbetriebe). BVG har beställt 200 dubbeldäckare från ADL. Flera internationella busstillverkare, bland dem VDL och Scania, konkurrerade om storordern.

Under större delen av det här året ska ADL leverera upp till fem dubbeldäckare i veckan till Berlin från sin fabrik i Scarborough i England. Tillverkaren har också etablerat ett lokalt kontor, verkstad och reservdelslager i den tyska huvudstaden.

Bussarna till BVG är av modell ADL Enviro500, 13,8 meter långa och 4,06 meter höga. De är skräddarsydda av tillverkaren efter specifikationer från BVG och har tre dörrar och två trappor för att göra på- och avstigning smidig. De ska trafikera hårt belastade linjer i Berlin och har en passagerarkapacitet om 112 personer, varav 80 sittande.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)