Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bättre men långt ifrån normalt för Viking Line

Viking Line förbättrade sitt resultat avsevärt i fjol, jämfört med första pandemiåret 2020. Foto: Viking Line.

Rederiet Viking Line ökade omsättningen och förbättrade lönsamheten avsevärt under 2021, jämfört med 2020. Det visar Viking Lines bokslutskommuniké för 2021 som publicerades på fredagsmorgonen. Samtidigt pekar företagsledningen på att det finns så många osäkra faktorer som påverkar utvecklingen att man inte vill ge någon resultatprognos för 2022. Och till ett normalläge, som innan pandemin, är det långt kvar.

Viking Line ökade omsättningen från 188,8 miljoner euro 2021 till 258,2 miljoner förra året. Rörelseresultatet förbättrades från ett minus på 49,3 miljoner euro 202 till ett plus på 46,8 miljoner euro i fjol. Resultatet före skatt blev förra året 28,3 miljoner euro vilket kan jämföras med -52,9 miljoner euro under 2020.

För det här året är osäkerheten stor, konstaterar företaget i bokslutskommunikén.

– Osäkerheten kring myndighetskrav, stöd, vaccineringsprogrammens effekter och därmed sammanhängande begränsningar i passagerartrafiken samt marknadens efterfrågan kommer att påverka Viking Lines verksamhet, resultat och finansiella ställning även under 2022, skriver företaget som också pekar på det osäkra geopolitiska läget.

Taggat som:

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)