Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fritt för seniorer i Karlskrona

Nu erbjuder Karlskrona sina seniorer fria kollektivresor under lågtrafik. Foto: Karlskrona kommun.

Karlskrona ansluter sig nu till de kommuner som erbjuder seniorer som bor i kommunen fria resor med kollektivtrafiken. Seniorer som är 70 år och äldre och bosatta i kommunen får den närmaste tiden hem ett kort som ger dem fria resor under vissa tider på dygnet och under helger. Kommunen är först i Blekinge med att erbjuda sina seniorer fria kollektivresor.

Satsningen på gratis kollektivtrafik för alla som är 70 år och äldre i Karlskrona gäller både på bussar, tåg och pendelbåtar inom Karlskrona kommun. Erbjudandet är utformat så att det gäller under dagar och tider då det brukar vara färre som reser med kollektivtrafiken.

– Vi är glada för det här initiativet som Karlskrona kommun har tagit att erbjuda seniorer fritt resande. Att resa kollektivt är ett hållbart sätt att resa, inte minst ur ett socialt perspektiv. Det öppnar upp för ökad livskvalité och en levande kommun, säger Rasmus Månsson Marknad- och försäljningschef på Blekingetrafiken.

Seniorbiljetten i Karlskrona gäller måndag – fredag klockan 9 – 15 samt 18– 04 på vardagar och hela dygnet på lördagar, söndagar och helgdagar.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)