Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Halland: Nio av tio köper biljett i appen

Närmare nio resenärer av tio hos Hallandstrafiken köper sin biljett i appen. Foto: Hallandstrafiken.

Digitala biljetter blir allt mer dominerande i kollektivtrafiken. Hallandstrafiken, som svarar för kollektivtrafiken i Halland, rapporterar nu att nästan nio av tio kunder, 86 procent, köper sin biljett i Hallandstrafikens app. Förra året använde i genomsnitt 12 000 kunder appen varje dag.

2021 hade Hallandstrafiken i genomsnitt 73 000 unika användare per månad i appen och i december 96 000. Och 12 000 unika användare per dag. Det innebär att 86 procent av de biljetter som säljs i Hallandstrafikens egna kanaler säljs genom appen.

– Vi är såklart jättenöjda med att så många resenärer väljer att använda vår app när de åker med oss. Men vi ser att det fortfarande finns stora utvecklingsmöjligheter när det gäller både användarvänligheten och upplevelsen i appen och tittar på exempelvis både design och köpflöden i appen för att den ska bli ännu lättare att använda, säger Hallandstrafikens presschef Peter Gyllander.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Stänger man försäljningen ombord tvingas ju dessa kunder att använda andra försäljningskanaler. Frågan är då om denna mätning gjordes då framdörrarna var stängda eller inte..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)