Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis: Hållbara resval med hjälp av app

Keolis och techföretaget Gokind samarbetar för att stimulera fler att göra hållbara resvan. Foto: Björn Nord.

Bussoperatören Keolis vill få fler stockholmare att välja hållbara transportsätt genom ett partnerskap med techföretaget Gokind. Med hjälp av ett appbaserat analysverktyg kan stockholmare analysera sina individuella resvanor utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Analysverktyget, Gokind, är användbart för såväl befintliga kollektivtrafikresenärer som personer som i högre utsträckning väljer den egna bilen.

I Gokinds app finns också ett analysverktyg som ska hjälpa resenärer att välja resesätt.

Gokindappen medför även helt nya möjligheter att föra en enskild dialog med resenären, uppger Keolis.

– Samarbetet med Gokind är en del av Keolis hållbarhets- och innovationssatsning och är i förlängningen ett sätt att bidra till att samhällen och städer blir hållbarare, säger Keolis vd Jan Kilström.

Analysverktyget finns inom ramen för Gokinds app som är en ny finansiell tjänst. Appen gör det möjligt för konsumenter att automatiskt få hållbarhetsinformation om alla köp de gör genom sina banker och kort.

– Det här är en ny teknisk plattform som på ett enkelt sätt hjälper resenärer att göra hållbara resval, till exempel att välja kollektivtrafik istället för egen bil. Samtidigt kan vi föra dialog med resenären och inspirera dem att välja kollektivtrafik oftare, säger Constance Varenius, marknadsutvecklare på Keolis.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)