Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Enbart elbussar i Skövde 2024

Stadsbusstrafiken i Skövde står inför stora förändringar. Foto: Eddie Löthman.

Nya linjesträckningar, nya bussgator och enbart elbussar i stadstrafiken. Det väntar Skövdeborna 2024. Skövde kommun och Västtrafik har tillsammans tagit fram en utvecklingsplan av stadstrafiken i Skövde. Linjenätet ska anpassas till en växande stad med trafik till nya områden och ett turutbud som är bättre anpassat till resandebehovet.

Alla bussar inom stadstrafiken kommer dessutom att elektrifieras. Det är i linje med Västtrafiks mål att all stadstrafik i Västra Götaland ska vara eldriven till 2030, likaså Skövde kommuns mål att bli klimatneutralt till år 2040.

– Idag är kollektivtrafiken redan en viktig del i Skövdebornas vardag. Vi vill öka möjligheten för fler att resa hållbart, säger kommunens infrastrukturstrateg Jan Bremer.

Förändringarna i busstrafiken i Skövde kommer att gälla 2024. Innan dess ska Västtrafik upphandla operatör för busstrafiken. Det kommer också att bli en del förändringar med bland annat nya bussgator innan det nya kollektivtrafiknätet kan tas i bruk.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)