Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Riksdagsfråga om ägarfamiljer efter besök hos bussbolag

Riksdagsledamoten Lars Mejern Larsson (S). Foto: Riksdagen.

Ett besök hos bussföretaget Charterbuss i Kristinehamn leder nu till att situationen för familjeägda företag tas upp i riksdagen. Det är den socialdemokratiske riksdagsledamoten Lars Mejern Larsson från Värmland som vill veta om finansminister Mikael Damberg (S) kommer att göra något för att lätta den ekonomiska pressen för familjeägda företag, både i bussbranschen och i övrigt.

– Förra veckan besökte jag Charterbuss i Kristinehamn för att lyssna till de utmaningar som de haft under perioden med restriktioner och uteblivna resenärer. Företaget befann sig just då i ett läge med i stort sett inga turer alls.

– Även om utmaningarna är många pekar de särskilt på den förändring att ägarfamiljerna inte längre kan korttidspermitteras tillsammans med övrig personal vilket har varit möjligt tidigare, skriver Lars Mejern Larsson i en fråga till finansministern.

Han pekar på att problemet gäller fler företag i branscher som hotell, restaurang och besöksnäring.

– Tänker ministern vidta några åtgärder för att även ägarfamiljerna framgent på något sätt ska omfattas av möjligheterna till korttidspermittering, frågar Lars Mejern Larsson.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)