Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Visit Sweden: Återhämtning från utlandet tar tid

Det kommer att ta tid innan turismen från utlandet till Sverige har återhämtat sig, bedömer Visit Sweden. Arkivbild: Ulo Maasing.

Det kommer att ta tid för turismen från utlandet till Sverige, medan svenskarnas eget turistande i landet håller i sig. Det bedömer Visit Sweden, det statliga marknadsföringsbolaget för turistresmålet Sverige, mot bakgrund av att många av pandemirestriktionerna avskaffas den 9 februari.

– Dagens information från regeringen är ett stort och glädjande kliv framåt mot något mer normalt, säger Visit Swedens vd Susanne Andersson.

Visit Sweden bedömer att reslusten finns hos utländska medborgare, men möjligheterna att resa är fortsatt begränsade på många håll. Dels ligger svenska inreserestriktioner fortsatt kvar för utländska besökare även om regeringen har för avsikt att ändra eller slopa dessa. Många länder har även fortsatt kvar sina inreserestriktioner för återvändande resenärer.

Det kommer även att krävas tid innan infrastrukturen för resor från utlandet återhämtat sig. Sveriges utlandsturism är beroende av flyg, som under pandemin minskats till ett absolut minimum.

– Vi ser fram mot regeringens avsikt att lätta eller slopa de svenska inreserestriktionerna. Det är ett första steg som framför allt kommer att underlätta för våra grannländers medborgare att åter igen besöka och turista i Sverige, säger Susanne Andersson.

Det inhemska turistandet i Sverige har under pandemin ökat och enligt Visit Sweeden finns det inget som tyder på någon minskning till kommande sommar. De lättade restriktionerna som nu ska träda i kraft den 9 februari innebär att utbudet av sådant som attraherar många åter kan blomstra.

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)