Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tallink Silja öppnar upp när restriktioner lyfts

Silja Symphony på väg till Mariehamn. Foto: Tallink Silja.

Rederiet Tallink Silja anpassar den 9 februari all verksamhet ombord på sina fartyg till följd av regeringens beslut (klicka här) om att samma dag häva nästan alla covid-19-restriktioner. ”Men lärdomarna från pandemin kommer att leva kvar”, framhåller Tallink Silja.

Från den 9 februari behöver passagerare från Stockholm inte längre kunna uppvisa covidbevis. Restauranger och barer kommer att hålla öppet längre, alla restriktioner kring antal personer i sittande sällskap tas bort, och underhållningen återgår till det normala. Trafiken återgår också successivt till normal tidtabell.

– Det är ett oerhört glädjande besked som vi fått idag. Vår verksamhet har varit en av de som påverkats absolut mest av pandemin och vi har lidit oerhörda förluster under de senaste två åren. Nu kan vi äntligen se framåt och på riktigt planera för framtiden igen, säger Ats Joorits, VD på Tallink Silja.

– Vi har lärt oss enormt mycket under den här tiden om hur vi kan ställa om och tänka nytt, och inte minst hur snabbfotade vi faktiskt kan vara när det behövs. Vi kommer att fortsätta vårt fokus på en trygg resa för alla, virustider kommer trots allt varje år. Men nu är det dags att vi alla får njuta av livet och ha roligt igen, det tror jag vi alla känner. Därför öppnar vi nu upp restauranger och dansgolv utan begränsningar. Extra glädjande för alla, stora som små, är att restriktionerna upphävs i god tid innan sportlovet. Nu kan vi vara säkra på att våra sportlovsprogram med stora artister som Dotter, Peg Parnevik och Birkir Blaer kommer att kunna genomföras, säger Ats Joorits.

Tallink Siljas trafik och verksamhet ombord på de svenskflaggade fartygen Silja Symphony och Galaxy kommer succsesivt att återgå till det normala från och med den 9 februari. Detta datum slopas även kravet på att uppvisa covidbevis innan ombordstigning för passagerare över 18 år.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)