Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus fortsätter internationell expansion – går in i Kanada

Den internationella expressbussjätten FlixBus etablerar sig nu även i Kanada. Foto: FlixBus.

Den internationella expressbussjätten FlixBus fortsätter att etablera sig på nya marknader. Med start den 7 april lanserar FlixBus inrikestrafik i Kanada. Förutom expresstrafik mellan Ottawa -Toronto kommer FlixBus lansera en linje till mellan Toronto och Niagarafallen samt mellan Waterloo och Toronto. Starten i den kanadensiska delstaten Ontario är den första fasen i FlixBus´ planerade expansion med internationell trafik även mellan USA och Kanada.

Bussmarknaden i Ontario avreglerades förra året, vilket öppnade dörren för nya aktörer. Ända sedan FlixBus startade trafik i USA 2018 har företaget haft siktet inställt på en expansion även till Kanada. Planerna försenades dock av pandemin.

Digitaliseringen av den traditionella bussmarknaden har varit FlixBus´ framgångsrecept i såväl Europa som i USA. Med nya bussar, gratis Wi-Fi, eluttag vid varje säte, koldioxidneutrala biljettalternativ, sätter FlixBus nu en ny standard för långväga bussresor i Kanada.

Liksom på andra håll körs FlixBus trafik av lokala busspartners. Den nya kanadensiska trafiken kommer att drivas av företaget Galaxy Tours med mer än 20 års erfarenhet.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)