Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rysk avstängning från turismsamarbete rycker närmare

Världsturismorganisationen UNWTO sammankalla för första gången någonsin en extra generalförsamling. På dagordningen: Stänga av Ryssland från internationellt turismsamarbete. Foto: UNWTO.

En avstängning av Ryssland från FN-organisationen UNWTO, Världsturismorganisationen, rycker närmare. På tisdagen beslutade UNWTO:s styrelse att inom de närmaste dagarna sammankalla organisationens generalförsamling för att besluta om en avstängning av Ryssland. Det är första gången någonsin som UNWTO håller en extra generalförsamling. ”När medlemmar inte följer våra regler och arbetar för de mål vi har måste det få konsekvenser”, säger UNWTO:s generalsekreterare Zurab Pololikashvili.

– Krig är aldrig en lösning. Varken nu eller vid något annat tillfälle. Men det är uppenbart att inte alla ansluter sig till detta ideal. Därför måste UNWTO och jag som organisationens röst vara klara och tydliga: Om man är medlem följer man våra gemensamma regler och omfattar våra värden. När medlemmar går emot våra mål måste det få konsekvenser, säger Zurab Pololikashvili.

UNWTO betonar att angreppet på Ukraina bryter mot FN-stadgan och UNWTO:s stdgar där det slås fast att de grundläggande principerna för organisationen är att gynna och utveckla turismen för att bidra till ekonomisk utveckling, internationell förståelse, fred, välstånd samt respekt för mänskliga rättigheter.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)