Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skåne upphandlar serviceresor för miljardbelopp

Skånetrafiken upphandlar servciere4sor för halvannan miljard. Foto: Skånetrafiken.

Skånetrafiken har nu fattat beslut om en rekordstor upphandling av serviceresor. Fyra trafikföretag tilldelas trafikavtal som startar den 1 februari nästa år och gäller fyra år. Värdet på trafikavtalen uppges till cirka 1,5 miljarder kronor.

Avtalen omfattar trafik i hela Skåne med 477 serviceresefordon som är fördelade på personfordon och specialfordon. Upphandlingen omfattade även en ny typ av tjänst, kallad transporter med komplexa lyft. Den specifika tjänsten har tilldelats en leverantör.

De företag som har tilldelats trafiken är Kristianstad taxi och buss AB, Telepass AB, Taxi Sydväst AB samt Maximilian Transporter AB.

Totalt inkom 15 anbud till Skånetrafiken.

– Det är glädjande att se att upphandlingen har väckt så stort intresse och att vi fått in många anbud med hög kvalitet och ett tydligt engagemang för våra resenärer. Med stöd av de nya avtalen skapar vi större förutsättningar att ge våra resenärer den bästa möjliga service, säger Catharina Molin, affärschef hos Serviceresor.

Upphandlingen är utvärderad med hänsyn till bästa förhållande mellan pris och kvalitet.

Avtalsspärr råder i tio dagar.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)