Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största busstillverkaren bantar IAA-närvaro

Tidigare har Daimler Buses haft den största montern med bussar på IAA-mässan i Hannover. I år begränsar man sig till några bussar på utomhusutställningen. Foto: Ulo Maasing.

Europas största busstillverkare, Daimler Buses, bantar i år sin närvaro på den stora IAA-mässan kraftigt. Daimler Buses tillverkar bland annat Setra och Mercedes-Benz bussar. Tidigare år har företaget varit en av de största utställarna av bussar på mässan, men nu avstår man helt från en monterplats inne på mässan.

Helt kommer dock Daimler Buses inte att utebli från IAA. Till bussmagasinet.se uppger företaget att man kommer att ha några bussar, både för kollektivtrafik och turistbussar, på utomhusutställningen.

– Någon monter på IAA ingår inte i vår marknadsplan i år. Vi kommer att kommunicera höjdpunkterna när det gäller våra bussar genom Daimler Truck´s pressaktiviteter. Vi har också planerad ett antal större evenemang under året. Vi tror att det är ett bättre sätt för oss att nå våra kunder och journalister än att delta på en tumultartad fackmässa, uppger Nada Filipovic på Daimler Truck för bussmagasinet.se.

Senast IAA ägde rum, 2018, valde flera kända busstillverkare helt bort mässan, bland dem VDL och Solaris som istället ställde ut på Innotrans i Berlin. Innotrans äger i år rum parallellt med IAA i Hannover, 20 – 25 september.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)