Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Viking Line inför bränsletillägg

Den snabba prisökningen på drivmedel tvingar Viking Line att införa bränsletillägg. Foto: Viking Line.

De snabbt stigande drivmedelspriserna gör att rederiet Viking Line från och med torsdagen inför bränsletillägg på alla reguljärresor och kryssningar. Bränsletillägget gäller alla bokningar som görs för tiden 10 mars – 31 augusti i år. Biljetter som betalats utan bränsletillägg är giltiga till det gamla priset under förutsättning att inga ändringar görs i bokningen.

– Priset på bränsle har skjutit i höjden sedan Rysslands anfall mot Ukraina. Många branscher drabbas hårt, så även sjöfarten. Vi är tvungna att ta till detta exceptionella arrangemang eftersom bränslepriset på kort tid stigit avsevärt mer än väntat. Ingen lättnad är i sikte, och eftersom bolagets ekonomi till följd av den långa pandemin är ansträngd klarar vi inte längre av några extrakostnader vid sidan av alla andra tilläggskostnader, säger Viking Lines försäljningsdirektör Kaj Takolander.

Ukrainska hjälpsändningar, flyktingar och deras ledsagare undantas tillägget.

Några exempel på bränsletillägget:
Enkelresa Helsingfors eller Åbo – Stockholm eller omvänt: 2,90 euro
Kryssning Stockholm – Helsingfors eller Åbo: 5,80 euro
Enkelresa Stockholm – Mariehamn: 1,90 euro
Kryssning Stockholm eller Kapellskär – Mariehamn: 3,80 euro

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)