Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Snuvad på buss- och spårtrafikjätte

Den brittiska bussjätten Stagecoach´ fusion med National Express blir inte av. Foto: Stagecoach.

Planerna på att skapa en global, brittiskägd buss- och spårtrafikjätte med 40 000 fordon och omkring 70 000 anställda blir inte verklighet. Under hösten och vintern har styrelsen för de båda brittiska transportföretagen National Express Group och Stagecoach planerat en fusion (klicka här), men nu står det klart att planerna inte realiseras. Istället har investmentbolaget DWS Infrastructure norpat Stagecoach framför ögonen på National Express för den nätta prislappen på 594,9 miljoner pund (cirka 7,7 miljarder kronor).

I december förra året tillkännagav National Express och Stagecoach att de hade träffat en överenskommelse om en fusion. I den nya transportjätten skulle Stagecoach´ aktieägare haft 25 procent och National Express´ aktieägare 75 procent. Då rekommenderade också Stagecoach´ styrelse sina aktieägare att anta budet. Men nu ställer sig styrelsen enhälligt bakom en försäljning till DWS,

Stagecoach har mer än 8 400 bussar.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)