Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussar räddningen när krånglande krösatåg ska fixas

Krösatågen har krånglat länge – nu ställs en stor del av trafiken in igen, men planerat. Foto: Ulo Maasing.

Den sedan länge problemtyngda trafiken med regionaltågen i Jönköpings län , Krösatågen, reduceras den närmaste tiden och än en gång rycker bussar in till Krösatågens räddning. ”Nu tar vi krafttag för att förbättra tillförlitligheten och ersätter vissa sträckor med buss medan de ålderstigna tågen underhålls”, uppger Jönköpings Länstrafik.

I vintras var det tidvis cirka 20 inställda avgångar varje dag på grund av vagnbrist. Förra vintern stoppades trafiken ofta av dörrar, kopplingar och annan utrustning som frös. Enbart under 2021 fick Region Jönköpings län punga ut med nästan 14,9 miljoner kronor för ersättningstrafik med buss.

– Det är ett planerat underhåll som måste göras för att säkerheten i tågtrafiken kan garanteras. Men det kommer att innebära att vi måste reducera tågtrafiken, vilket vi beklagar, säger Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör på Jönköpings länstrafik.

– Vi förstår resenärens frustration när vår trafik plötsligt inte går som planerat. Tydlig och löpande information kommer vara ett stort fokus för oss så att våra resenärer ska ha möjlighet att planera sitt resande i större utsträckning än i dagsläget.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)