Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

NTF i konkurs – ”genomkorrupt” säger regionchef

I konkurs.

Trafiksäkerhetsföreningen NTF försätts i konkurs sedan visselblåsare inom organisationen larmat om ekonomiska oegentligheter och anklagelser om ekonomiska brott, skriver Dagens Nyheter. Det mesta av NTF:s verksamhet finansieras med stöd från Trafikverket. ”Oprofessionellt och genomkorrupt” säger en av visselblåsarna, Malte Burwick som är chef för NTF Öst och som tidigare bland annat varit vd för Upplands Lokaltrafik, UL.

Den 12 april avgick NTF:s styrelseordförande Benny Örnerfors med omedelbar verkan. Dagen efter beslutade den övriga styrelsen enhälligt att begära föreningen i konkurs. Tidigare, i mitten av mars, slog en revisionsrapport fast att det var omöjligt att fastställa hur stora delar av bidragen från Trafikverket hade använts.

En av de visselblåsare som hade slagit larm är Malte Burwick. Till DN säger han:

– Jag har aldrig varit med om något liknande som när det gäller hur pengar hanteras inom NTF. Det är djupt oprofessionellt och genomkorrupt. Man beviljas medel som skulle ha gått till olika projekt, men som i stället har gått till såväl fler tjänster som högre löner. Likaså till påkostade chefs- och ordförandekonferenser och medarbetardagar.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)