Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordresultat för Nobina

Nobina redovisar sitt bästa resultat någonsin.

Nordens största bussoperatör, Nobina, gjorde sitt bästa resultat någonsin under räkenskapsåret 1 december 2021 – 28 februari 2022. Det framgår av Nobinas bokslutskommuniké som presenterades på torsdagen. Omsättningen steg med 21,7 procent till 13 125 miljoner kronor och rörelseresultatet blev 1 247 miljoner kronor.

Resultatet blev 876 miljoner kronor och efter skatt till 693 miljoner.

Till den starka resultatutvecklingen bidrog att Nobinas grundaffär, kollektivtrafik med buss, stärktes successivt under året. Även företagets extratrafik, bl a ersättningstrafik för tåg, och verksamheten inom omsorgstjänster bidrog till den starka resultatutvecklingen.

Även under räkenskapsårets sista kvartal fortsatte den starka utvecklingen för Nobina.

– Det är framför allt Nobinas svenska verksamhet som bidragit till ökningen. De avskaffade restriktionerna har gjort att resenärerna i växande utsträckning väljer kollektivtrafiken igen. Volymökningen påverkas även av de kraftigt ökade drivmedelspriserna i slutet av kvartalet, som fått allt fler att ställa bilen och i stället välja bussen, skriver Nobinas koncernchef Magnus Rosén i en kommentar i bokslutskommunikén.

Han konstaterar att de höga drivmedelspriserna har en negativ effekt på Nobinas miljömål.

– Vi ser en negativ effekt på vårt CO2-mål exempelvis på grund av att vissa uppdragsgivare, av kostnadsskäl, beslutat att vissa kontrakt ska köras på diesel i stället för HVO.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)