Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hybricon i samarbete om elbussar i Kenya

Hybricon och Opibus ska samarbete om Opibus satsningar i bland annat Kenya. Foto: Opibus.

Det Umeåbaserade elbussföretaget Hybricon har inlett ett samarbete med ett annat svenskt företag, Opibus, om det senare företagets verksamhet i Kenya. Opibus arbetar på sex afrikanska marknader inom affärssegmenten bussar för kollektivtrafik, eldrivna motorcyklar samt laddinfrastruktur.

– Hybricon kommer att bidra med kompetens och erfarenhet till Opibus inom organisatoriska och tekniska frågor. Opibus är ett väldigt framåtlutat bolag och vi ser fram mot att arbeta närmare med dem, säger Mårten Fuchs, vd på Hybricon.

Opibus grundades 2017 och har ambitionen att införa elektrisk mobilitet på tillväxtmarknader. Hittills har Opibus levererat 170 fordon inom affärssegmenten för kommersiella kunder, men bolaget ser en kraftigt ökad efterfrågan under 2022, säger Filip Gardler, grundare av Opibus.

– Den Afrikanska marknaden har under de senaste åren fått närmast obefintlig uppmärksamhet från de större fordonstillverkarna inom e-mobilitet. Detta trots starka ekonomiska incitament för omställning inom buss- och motorcykelindustrin. Besparingar på mer än 70 %, tillsammans med hög tillgång på förnybar elektricitet som närmar sig 86% i Kenya, är inte ovanligt.

Samarbetet bolagen emellan innebär att Hybricon ska kunna erbjuda tjänster och spetskompetens.

– Vi ser fram emot att få jobba med Opibus och tror på ett långsiktigt samarbete. Det här kommer skapa synergier och värden för båda bolagen, säger Mårten Fuchs.

I dag har Hybricon exklusiva rättigheter att marknadsföra och sälja Winline laddinfrastruktur i Norden och King Long bussar i Sverige och Danmark.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)