Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Destination Gotland fasar ut rysk gas

Destination Gotland börjar fasa ut rysk gas som drivmedel. Foto: Ulo Maasing.

Destination Gotland planerar att i mitten av månaden börja fasa ut flytande naturgas, LNG, som drivmedel för sina fartyg. Istället ska rederiet börja använda motorbrännolja, rapporterar Sveriges Radio P4 Gotland.

– Att vi har tvingats fatta det här svåra beslutet beror på den extrema prisutvecklingen för naturgas. Utvecklingen började redan under hösten och vintern men har accelererat i och med Rysslands invasion av Ukraina. Vi har också en ambition att undvika rysk energi i den mån det är möjligt, säger Destination Gotlands vd Marcus Risberg till P4 Gotland.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)