Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Halländsk kollektivtrafik till besöksmål och natur

Hallandstrafikens Åkturen öppnar för att nå besöksmål och natur med kollektivtrafik. Foto: Hallandstrafiken.

Bättre kollektivtrafik som tar hänsyn till friluftslivet och besöksnäringens behov. Det krävde nyligen STF, Svenska Turistföreningen. Hallandstrafiken, som svarar för kollektivtrafiken i Region Halland, har redan tidigare satsat på kollektivtrafik till besöksmål och natur och fortsätter med det i sommar. Under två sommarmånader återkommer den populära busslinjen Åkturen, därtill i ny skepnad. Linjen går mellan Varberg och Åkulla bokskogar och körs 13 juni – 14 augusti med fyra turer om dagen.

Linjen gör det möjligt att upptäcka de olika besöksmålen och naturreservaten runt Åkulla med buss. Åkturen går i en runda som startar och slutar på Varbergs bussterminal. Hela turen tar cirka 1 timme och 45 minuter.

Åkturen gör att man på ett enkelt och hållbart sätt når Åkullas populära besöksmål med kollektivtrafik. Man hoppar av och på precis som man vill utmed linjen. Resenärerna kan hoppa av och på precis som de vill utmed linjen.

Med Åkturen når man många av de populära besöksmålen som världsarvet Grimeton, Ästad vingård, Öströö fårfarm, Åkulla Outdoor Resort, Strömma Farmlodge och många fler. Åkulla bokskogar anses vara ett av Sveriges främsta bokskogsområden och har hela tolv naturreservat.

I år har Åkturen även fått en ny design. Hallandstrafikens ordinarie biljetter gäller på Åkturen.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)