Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer och mindre i östra Östergötland

Östgötatrafiken satsar på starka stråk in mot Norrköping. Foto: David Einar, Östgötatrafiken.

Östgötatrafiken, som ansvarar för kollektivtrafiken i Östergötland utökar i sommar kollektivtrafiken i de östra delarna av länet kraftigt. Samtidigt tas några linjer som idag har ett mycket lågt resande bort och ersätts med närtrafik.

Den trafik som Östgötatrafiken utökar gäller pendlingsstråken in mot Norrköping. Utbudet där kommer att öka kraftigt vilket väntas ge närmare 70 000 fler resor med kollektivtrafiken per år. Drygt 20 000 östgötar får i och med dessa förändringar en förbättrad kollektivtrafik, uppger Östgötatrafiken.

– Vi ser att det finns stor potential i området runt Norrköping och genom att förstärka och förbättra trafiken i de områden där flest människor bor och reser kan fler använda kollektivtrafiken för resor till arbete och studier, säger Sofia Malander, vd för Östgötatrafiken.

Satsningen berör främst områden runt Krokek, Skärblacka, Svärtinge, Östra Husby och Norsholm som får ett förstärkt utbud av kollektivtrafik när sommartidtabellen övergår till den vanliga tidtabellen inför skolstarten i augusti. Även stråken mellan Norrköping och Finspång respektive Norrköping och Söderköping förstärks och får då 15- respektive 20-minuterstrafik.

Några linjer som idag har ett mycket lågt resande tas bort och ersätts med närtrafik, som är en anropsstyrd servicetrafik.

– Vi ser att kombinerad mobilitet blir allt viktigare för att ta tillvara på olika transportmedels olika fördelar, säger Sofia Malander.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)