Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Reservdelar till kollektivtrafiken i Ukraina

Den internationella kollektivtrafikunionen vill hjälpa kollektivtrafikföretag i Ukraina med reservdelar.

Trots det ryska överfallet på och kriget mot Ukraina försöker de ansvariga för kollektivtrafiken på olika håll i landet att hålla trafiken igång. Men reservdelsförsörjningen är en utmaning med avbrutna leverantörskedjor, skadad infrastruktur med mera. Nu har den internationella kollektivtrafikunionen, UITP, tagit ett initiativ för att hjälpa kollektivtrafikföretag i Ukraina att få tag i nödvändiga reservdelar.

UITP vill använda sitt nätverk och sin sakkunskap för att konkret hjälpa kollektivtrafikföretag i Ukraina. Organisationen har kontaktat ett antal trafikföretag i Ukraina för att få reda på vilka reservdelar de behöver.

De företag och städer som har anmält behov preciserar dessa på ett excelblad som kan nås via UITP:s hemsida. På listan finns också angivet kontaktperson på respektive företag. När vi kollade på tisdagsmorgonen efterlystes där främst delar till spårvagnar, men listan uppdateras kontinuerligt.

Klicka här för att komma till den sida på UITP:s webplats där du hittar en knapopo längst ner för att komma till listan.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)