Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark orderingång för Traton

Traton Group, med bl a MAN bussar, hade en stark försäljningsökning under det första kvartalet. Foto: Gamla Uppsala Buss.

Volkswagenägda Traton Group, där buss- och lastbilstillverkarna Scania och MAN ingår, rapportgear om en stabil start på året. Detta trots ett mycket utmanande affärsklimat problem med komponentleveranser och det ryska angreppskrioget på Ukraina. Till skillnad från Scania, som vi nyligen rapporterat om (klicka här) ökade Traton Groups totala orderingång med 17 procent under det första kvartalet i år, jämfört med samma period i fjol eller från 81 742 till 95 594 enheter. Bussarna (främst MAN) ökade sin orderingång med dramatiska 183 procent, från 2 993 till 8 474 under det första kvartalet i fjol jämfört med årets tre första månader.

Även bussleveranserna ökade kraftigt, med 92 procent, från 3 093 till 5 929 enheter.

Lönsamheten i Traton Group som helhet är alltjämt betydligt svagare än i Scania och rörelsemarginalen uppgick till 4,2 procent. Traton Group omsatte under det första kvartalet 8 525 miljoner euro, jämfört med 6 544 samma tid förra året. Det motsvarar cirka 88,5 miljarder kronor respektive cirka 68 miljarder kronor.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)