Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler biljetter till hemlösa i Storstockholm

Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd i region Stockholm.

SL, som svarar för kollektivtrafiken i Region Stockholm, fortsätter sin fleråriga insats för att underlätta tillvaron för hemlösa. Totalt 15 000 nya SL-biljetter ska kunna delas ut till Stockholms hemlösa i samarbete med civilsamhälle och kyrkor.

SL, det vill säga Trafikförvaltningen i regionen, har under de senaste åren förmedlat biljetter via organisationerna Clara kyrkas vänner, Ny gemenskap, Stadsmissionen, Frälsningsarmén och Convictus.

I likhet med tidigare år kommer motsvarande 15 000 enkelbiljetter att delas ut till hemlösa via fem utvalda frivilligorganisationer.

– 15.000 biljetter ger tryggare resor till härbärgen och sjukhusbesök för Stockholms hemlösa, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

Motiveringen bakom insatsen är att frivilligorganisationer och kyrkor gör stora insatser för att underlätta vardagen för hemlösa i Stockholms län. Det handlar om allt från resor till härbärgen till resor till sjukvård och mottagningar. Många av dessa organisationer är lokaliserade utanför Stockholms innerstad. Därför finns det ett behov av att förse hemlösa med möjligheten att med kollektivtrafiken kunna ta sig till organisationernas verksamhet.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)