Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hjälp att hitta soligaste badplatsen med kollektivtrafik

Västtrafik lanserar en webbtjänst för att lotsa resenärer till den soligaste (eller minst regniga) badplatsen. Bild: Västtrafik.

Västtrafik, som svarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland, lanserar nu en ny tjänst som visar vilken badplats i Västra Götaland som har bäst väder och hur man tar sig dit med kollektivtrafiken. Tjänsten kallas Tur och retur med vädret.

I stället för en traditionell vädertjänst som utgår från en geografisk plats, har Västtrafik skapat en digital tjänst som utgår från det bästa vädret. Tjänsten hittar den minst regniga, soligaste och varmaste badplatsen i hela Västra Götaland baserat på väderdata från norska YR och visar hur man tar sig dit med kollektivtrafiken.

Tjänsten finns på nätet (klicka här) och fungerar bäst om resenären använder en mobiltelefon. Genast när webbsajten öppnas visas badplatsen med det bästa vädret och den snabbaste resvägen med kollektivtrafik dit. Resenärer kan även filtrera på restid, antal byten, sjö eller hav och gångavstånd från hållplats till badplats.

Tjänsten använder en algoritm som väger in både sol, vind och molnighet för att visa det bästa vädret. Tjänsten plockar data från YR, 281 badplatser från Havs- och vattenmyndigheten och från Västtrafiks reseplanerare.

– Vi hoppas att så många som möjligt väljer att resa hållbart i sommar. I vår region finns mängder av fantastiska stränder, bryggor och klippor. Med den här satsningen vill vi helt enkelt påminna om det, säger Malin Bernhardsson, marknads- och kommunikationschef på Västtrafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)