Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ägarskifte i Carrus Delta

Carrus Delta har ett nära samarbete med Volvo Bussar och bygger bland annat dubbeldäckaren 9700DD på chassier från Volvos chassifabrik i Borås. Foto: Ulo Maasing.

Den finska busskarossören Carrus Delta får nya ägare den 1 juli när delar av den nuvarande företagsledningen förvärvar aktierna i företaget. Carrus Delta grundades 1935 och har sedan många år ett samarbete med Volvo Bussar AB.

Carrus Delta tillverkar karosser för såväl bussar för linjetrafik som för turistbussar, liksom för specialfordon. Bland annat produceras Volvo 9700 dubbeldäckare hos företaget på chassier från Volvo Bussars chassifabrik i Borås.

Enligt företaget kommer samarbetet med dess nuvarande partners att fortsätta som tidigare. Affären motiveras med en önskan från företaget att säkra den långsiktiga kontinuiteten i företaget och dess utveckling under ledning av en ny generation entreprenörer.

De nya ägarna uppger att man bedömer att de ser en potential att utöka företagets verksamhet till nya områden, bland annat design och produktutveckling. Man ser också framför sig att utveckla nya, miljövänliga lösningar.

Carrus Delta har drygt 170 medarbetare och räknar med en omsättning i år på 23,5 miljoner euro, cirka 252 miljoner kronor.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)