Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Veterantur med buss, båt och tåg

Veteranturen lanseras nu med en verklig branschveteran, Henrik Birath. Turen går med veteranbuss, Lennakatten och M/S Enköping. Bild: Strömma.

Många anser att det är både spännande, fascinerande och nostalgiskt att färdas som förr i tiden. Det har sightseeingföretaget Strömma tagit fasta på tillsammans med Svenska Spårvägssällskapet och Lennakatten. Därför lanserar man i sommar Veteranturen, en resa med ett historiskt tåg, en veteranbuss och en mycket gammal båt under en och samma dag. Veteranturen körs på lördagar i sommar.

Veteranturen kommer att gå i två riktningar. Antingen först med båt från Uppsala till Skokloster och ankomst till Pilsbo. Därifrån buss via Linnés Hammarby upp till Fjällnora. Slutligen Lennakatten tillbaka in till Uppsala. Alternativt kan man resa i motsatt riktning.

– Vi tror att det finns ett stort intresse att resa som i gamla tider. För både äldre och yngre är det ett sätt att uppleva hur det var förr. Våra transportmedel berättar också mycket om vår historia, eftersom det var så Sverige byggdes, säger Henrik Birath som är trafikchef på Stromma och även själv kör Lennakatten på fritiden.

Veteranturen startar 9 juli och kommer att gå lördagar fram till och med 13 augusti.

– et blir verkligen en unik resa. Lennakatten är landets längsta museijärnväg, bussen saknar bälten – men körs säkert ändå – och M/S Enköping är världens äldsta passagerarfartyg som fortfarande är i drift. För oss är det också roligt att visa att det är möjligt att samarbeta mellan företag och ideella krafter. Tillsammans kan vi ge en större upplevelse, säger Henrik Birath.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

2 kommentarer »

  1. Mycket roligt! Körde den för många år sedan

  2. Hej. Kan man få reda på avgångs tiderna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)