Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Alvesta blir stadsbusstad

Alvestas kommande stadsbusslinjer. Karta: Alvesta kommun.

Nästa år får Sverige ytterligare en stad med stadsbusstrafik. I december 2023 kommer en ny busslinje, trafikerad av elbussar, att ha sin premiär i Alvesta. Trafiken ska upphandlas och avtalsperioden blir 10 december 2023 – 12 december 2026. Idag finns ingen stadsbusstrafik i Alvesta.

– För oss är det en viktig fråga och detta är ytterligare en pusselbit i utvecklingen av Alvesta tätort, säger Per Ribacke (S), kommunstyrelsens ordförande.

Dragningen av busslinjen sker i form av en åtta och kommer att trafikera både den östra och den västra sidan av järnvägen som delar staden. Den årliga bruttokostnaden för busslinjen beräknas till drygt 2,65 miljoner kronor.

Inför trafikstarten i december 2023 ska kommunen iordningställa 7 nya hållplatser på den östra sidan av Alvesta. På den västra sidan finns idag redan hållplatser, som ska kunna användas för denna trafik också. Exakt placering av hållplatserna bestäms av kommunen och Länstrafiken tillsammans.

Det blir Länstrafiken Kronoberg som ska svara för trafiken genom en entreprenör man upphandlar.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)