Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Taxijätte tar strid om uppsagt avtal

Cabonline accepterar inte att Ängelholms kommun med mycket kort varsel har hävt sitt avtal med taxijätten. Foto: Cabonline.

Taxijätten Cabonline godtar inte att Ängelholms kommun hävde sitt trafikavtal med Cabonline bara en vecka efter att det trätt i kraft. Istället direktupphandlade kommunen den trafik som Cabonline hade avtal på från den tidigare entreprenören Taxi Ängelholm som därmed återfick uppdraget från kommunen.

Som vi tidigare rapporterat (klicka här) ansåg kommunen att man på kort tid hade fått in många rapporter om incidenter om uteblivna transporter. När sedan grundsärskolan och grundskolan startade upp eskalerade enligt kommunen problemen med transporter av elever. Den 17 augusti gav kommunen Cabonline som hade haft trafikavtalet sedan 11 augusti sparken. Enligt avtalet hade Cabonline ansvar för persontransporter för medborgare i Ängelholm som behöver hjälp att ta sig till daglig verksamhet, elever med särskilda behov som behöver skolskjuts samt för måltidstransporter.

Cabonline medger att ett antal personer i behov av Cabonlines tjänster har drabbats av felaktigheter i samband med bokade körningar. Samtidigt säger Cabonline att felen är långt ifrån så omfattande som Ängelholms kommun hävdar.

– Vi beklagar verkligen att det har förekommit resor som inte fungerat som de skulle. Vi har stor erfarenhet av den här typen av uppdrag och vet hur viktigt det är med förberedelse och att resorna för dessa personer blir rätt. För oss på Cabonline är det viktigt att genomföra våra bokade resor på bästa sätt för våra resenärer, säger Sasa Vejzovic, regionchef, Cabonline Group.

Cabonline hävdar att man väldigt sent har fått in underlag som korrekta adresser och tider för transporterna, vilket har påverkat planeringen och gjort det svårt att genomföra transporterna som de ska.

– Underlag till de här uppdragen kom till oss så sent som morgonen där körningarna skulle genomföras, dessutom var inte alla underlag korrekta och detta ledde till att ett antal körningar tyvärr inte har fungerat som de skulle. Vi har i en tät dialog tillsammans med kommunens personal och brukare arbetat löpande med att lösa problemen och justera felen och är därför förvånade över att kommunen säger upp avtalet efter några dagar och direktupphandlar ett annat bolag som man gjort. Därför har vi beslutat att bestrida hävningen av avtalet, säger Sasa Vejzovic.

Enligt Cabonline har företaget kontaktat Ängelholms kommun för att ha en öppen dialog och komma tillrätta med problemen.

Men enligt Cabonline har kommunen inte ställt upp på en ordentlig diskussion eller gett företaget en möjlighet att åtgärda problemen. Därför, uppger Cabonline, har man beslutat att bestrida hävningen av avtalet och väntar sig att kommunen ska backa.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)