Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Connect Bus väljer Sverigesbaserat storföretag som IT-partner

Connect Bus, med omfattande trafik i både Norge och Sverige, har valt Sverigebaserade IT-företaget Iver som ny IT-partner. Foto: Connect Bus.

Den nordiska bussjätten Connect Bus, med verksamhet i både Sverige och Norge, har valt ett annat stort nordiskt företag för sina IT-lösningar. Det är Iver som har sitt säte i Stockholm och 25 kontor med 1 600 medarbetare runt om i världen.

Det avtal som Connect Bus har tecknat med Iver innebär att Iver ska samla och driva Connect Bus-koncernens olika IT-system i en modern molnplattform. Iver ska också leverera servicedesk- och säkerhetstjänster. Dessutom ska Iver även leverera tjänster inom arbetsplats, säkerhet och nätverksdrift till Connect Bus´ 60 verksamhetsställen i Norge och Sverige.

– För Connect Bus är det prioriterat att ha en IT-leverantör som hjälper oss med en koncerngemensam IT-plattform. Den gemensamma plattformen ska vara skalbar, effektiv och framtidssäker vilket ger god kostnadskontroll och möjligheten att erbjuda samma IT-tjänster till hela vår verksamhet. Iver ska hjälpa oss att modernisera vår IT-plattform och leverera IT-tjänster som matchar vår affärsstrategi, säger Grete Mollestad Tveit, Chief Digital Officer vid Connect Bus och därmed ansvarig för koncernens digitala förändringsarbete.

Connect Bus ägs av det internationella investmentbolaget CBRE Investment Management som i höstas förvärvade Connect Bus Sverige och i januari i fjol svenska Karlssonbuss.
CBRE hade tidigare förvärvat norska Trønderbilene, Torghatten Buss och Sørlandsruta.

Tidigare i sommar blev det klart att CBRE:s företag skulle slås samman under namnet Connect Bus med en omsättning på cirka fyra miljarder kronor, omkring 3 700 helårsanställda och 2 600 fordon (klicka här).

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)