Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stort intresse för årets Buss & resemarknad

Pererik Nyberg, Svenska Turistbussföretagen. Foto: Privat.

”Vi hoppas på betydligt fler besökare än på förra årets premiärmässa”. Det säger Pererik Nyberg på Svenska Turistbussföretagen inför årets Buss- och resemarknad som äger rum i Jönköping den 18 augusti, följd av Bussgolfen dagen efter. Han pekar på att mässan ger bussföretag och bussresearrangörer möjlighet att knyta personliga kontakter med hotell och destinationer där många nya ansikten har kommit till efter pandemin.

I likhet med fjolårets premiärmässa i Lundsbrunn är årets mässa uppdelad i en utomhusdel med bussutställning och en inomhusdel, denna gång i foajén till Husqvarna Garden Arena. I likhet med förra året avstår arrangörerna från programpunkter under den tid mässan pågår. Däremot har man ett kvällsarrangemang på torsdagen dit även Bussgolfens deltagare är välkomna.

– Vi vill lyfta fram den positiva känsla som nu finns i branschen, säger Pererik Nyberg som tror på betydligt fler besökare än på fjolårets mässa.

På bussutställningen finns cirka 15 bussar. Samtliga stora turistbussleverantörer finns på plats: Scania (Vinga Bus Partner), Iveco (Svenska EA Bussar/Wetlandia), EvoBus, Svenska Neoplan, VDL och Volvo Bussar. Svenska Neoplan är nykomling på mässan, medan MSK Bussförsäljning (Isuzu) inte deltar i år.

– Alla fordonsutställare har varit väldigt positiva. Jag hoppas dessutom att få en eller flera veteranbussar till mässan, berättar Pererik Nyberg.

På inomhusutställningen finns hotell, destinationer, turistbyråer, rederier med flera. Småland är naturligtvis väl representerat med Glasriket, Kosta, Destination Småland, Destination Jönköping, men även andra resmål är på plats. Således deltar såväl Lidköping som fjolårets värdar Lundsbrunn, men även Casino Cosmopol i Stockholm.

Även två utländska turistbyråer finns på plats: Tyska Turistbyrån och Visit Norway, likaså IT-företag och rederierna Finnlines, ForSea och Stena Line samt hotellkedjorna Scandic och Maritim.

– Flera hotell och destinationer har bytt medarbetare under pandemin. På mässan finns det tillfälle för besökarna att skapa nya kontaktytor och möta nya samarbetspartners, framhåller Pererik Nyberg.

Han nämner Scandichotellen som exempel som nu åter har en medarbetare som arbetar med grupper efter att under pandemin ha dragit in befattningen.

Mässan har öppet på torsdagen mellan klockan 11 och 19. Dagen efter avgörs Bussgolfen på Skinnarebo Golfklubb i Jönköping.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)