Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Viking Line säljer trotjänare

M/S Amorella – säljs till rederi i Medelhavet. Foto: Viking Line.

Viking Line säljer sitt fartyg Amorella till ett rederi i Medelhavet. Amorella har senast trafikerat linjen Helsingfors – Stockholm där Viking Line under vintern endast kommer att ha ett fartyg i trafik. Avtalet om försäljningen blev klart under torsdagen.

Det är rederiet Corsica Ferries SAS som köper Amorella. Enligt planen kommer affären att slutföras och fartyget att levereras under oktober i år.

Att sälja Amorella sedan rederiets nya fartyg Viking Glory levererats är ett beslut som Viking Line fattade för länge sedan som ett led i förnyelsen av rederiets flotta. Enligt Viking Line stärker försäljningen bolagets finansiella position och likviditet. Det totala försäljningspriset är 19,1 miljoner euro, drygt 198 miljoner kronor. Fartygets bokföringsvärde per 30 juni 2022 var 3,2 miljoner euro, cirka 33,2 miljoner kronor.

Rederiets målsättning är nu att Amorellas ordinarie personal ska erbjudas arbete på rederiets övriga fartyg.

– Amorella, som trafikerat för Viking Line sedan 1988, hör till trotjänarna i rederiets flotta. Hon har varit en stöttepelare som upprätthållit regelbunden trafik på rederiets kärnlinje mellan Åbo, Åland och Stockholm. Personalens insats och engagemang under åren har varit avgörande för fartygets trafik. Detta innebär inte att vi avstår från Helsingfors – Stockholmlinjen utan vi fortsätter trafiken med ett fartyg under vintern och utvärderar strategiska alternativ för linjens fortsättning, säger Viking Lines vd Jan Hanses i en kommentar till affären.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)