Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Akut busshjälp till Ukraina

Bussförare från Ukraina körde i veckan de donerade bussarna till Kiev. Foto: DB Regio Bus.

Ukraina och Kiev är i akut behov av dieselbussar enligt Kievs borgmästare Vitali Klitschko som har vädjat om hjälp från omvärlden. Det är en vädjan som hörsammats av det tyska järnvägsbolaget Deutsche Bahns (DB) bussbolag DB Regio Bus som nu har donerat åtta begagnade bussar till Ukraina.

Bussföretaget har donerat tre ledbussar och fem 12-metersbussar, samtliga låggolvsbussar, till det av Ryssland attackerade landet. Innan överlämnandet gick DB Regio Bus igenom bussarna och förberedde dem för trafik i Ukraina så att de skulle kunna sätttas i trafik direkt.

Bussarna lämnades i veckan över till ukrainska bussförare som körde dem till Kiev.

– Med donationen vill vi ge människor i Ukraina praktisk hjälp och uttrycka vår solidaritet med dem. Bussarna är avsedda att göra livet lättare för lokalbefolkningen på ett mycket obyråkratiskt och snabbt sätt, kommenterar Frank Klingenhöfer, styrelseledamot i DB Regio Bus.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)