Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Daimler överlåter EvoBus Danmark

Daimler Buses överlåter import, försäljning och eftermarknad för Setra och Mercedes-Benz bussar i Danmark. Foto: Daimler Buses.

Daimler Buses överlåter EvoBus Danmark till det stora familjeföretaget Ejner Hessel A/S som därmed tar över import, försäljning och eftermarknad av Mercedes-Benz och Setra bussar i Danmark. Ejner Hessel tar också över samtliga 37 medarbetare hos EvoBus i Danmark. Affären förutsätter godkännande av de danska konkurrensmyndigheterna och väntas bli genomförd under nästa år.

Familjeföretaget Ejner Hessel är en av Danmarks största bilhandlare och auktoriserad säljare och serviceverkstad för bilmärkena Mercedes-Benz, Renault, Dacia, Ford och Smart. Koncernen sysselsätter idag cirka 1 400 medarbetare.

– Vi ser ständigt på hur vi kan förbättra effektiviteten och optimera försäljningen i vår försäljning och eftermarknadsverksamhet. Med Ejner Hessel har vi funnit en duktig importör för den danska marknaden. Företaget är en framgångsrik och erfaren aktör i branschen och vi ser fram mot ett ytterligare samarbete mellan våra två företag, säger Roman Biondi, försäljningschef hos Daimler Buses.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)