Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fria bussresor för alla

Fri hela veckan. Foto: Rebecka Granström.

Den här veckan kan alla resa avgiftsfritt med kollektivtrafiken i Piteå. De fria resorna gäller samtliga linjer med Piteå Stadsbuss och med Länstrafikens lokala linjer i Piteå under perioden 19 – 25 september.

De nya bussarna, Piteå Stadsbuss, har varit i drift sedan 1 juli 2021. De går 100 procent på el och är därmed fria från fossila utsläpp.

– Vi ser ett stadigt ökande av resandet på de aktuella busslinjerna och under perioden januari – augusti 2022 har antalet resor ökat med 33 000 jämfört med samma period 2021. Totalt har nästan 200 000 resor genomförts hittills under 2022, varav hälften är vuxenresenärer och hälften är barn och unga, säger Rebecka Granström, enhetschef Trafik och bygg i Piteå kommun.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)