Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny styrelseordförande för RK Travel Group

Sabine Söndergaard efterträder Göran Grell som styrelseordförande för RK Travel Group. Foto: RK Travel Group.

Nordens största gruppresegrossist, RK Travel Group, får ny styrelseordförande. Företagets ägare har beslutat att rekrytera Sabine Söndergaard som styrelseordförande i ett skede när resandet åter vänder uppåt efter pandemin.

Göran Grell kvarstår tillsammans med Per Göransson i styrelsen. Fredrik Helgesson lämnar sin roll som styrelseledamot och kommer att fortsätta att fokusera på investeringar och tillväxt inom moderbolaget Travel Mate AB.

– Jag är oerhört glad och tacksam att välkomna Sabine in i vårt lag. Hon är en genomtänkt ledare och har stor erfarenhet av tillväxt och reformering. Rekryteringen ska ses som en offensiv satsning framåt där RK Travel Group nu tar nästa steg in i framtiden, säger Göran Grell, vd och avgående styrelseordförande.

Sabine Söndergaard är 48 åroch har mer än 20 års erfarenhet av ledarskap i olika organisationer i utvecklings- och tillväxtresor i nära samverkan med bolagets medarbetare, styrelse och ägare. Hon är tidigare advokat och har bl a varit vd för Göteborg & CO, Advokatfirman Glimstedt samt ordförande i BK Häcken. Hennes nuuvarande styrelseuppdrag är Veteranpoolen AB, Göteborgs Räddningsmission, Ägarstiftelsen i Universeum, Vitartes Intea Holding AB och CMG – Connect Management Group.

Jag vet att alla bolag kan nå en ny nivå om det finns en tydlig, logisk och förankrad plan sammanflätad med en modig vision, menar Sabine Söndergaard. Det har RK Travel Group. Bolagets ledning och medarbetare har också en hög professionalism och synnerligen stark passion för sina kunder. Det engagemanget genomsyrar hela kulturen och är bäraren i att RK under pandemin lyckats förstärka sin position som marknadsledare. Jag är glad och inspirerad över att få vara en del av bolagets spännande resa framåt, säger Sabine Söndergaard.

RK Travel Group är Nordens största grossist för gruppresor. Företaget omsatte 2019 420 miljoner kronor och genomförde då årligen drygt 3 000 gruppresor för mer än 100 000 resenärer.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)