Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ökad försäljning för VDL:s bussar

VDL har order på över 550 exemplar av den nya generationen Citea som premiärvisas den 20 – 23 september. Bild: VDL Bus & Coach.

VDL Bus & Coach ökade sin omsättning med 34 procent under det första halvåret i år, jämfört med samma tid förra året. Redan innan den har premiärvisats har VDL fått order på mer än 550 exemplar av sin helt nya batteridrivna Citea för kollektivtrafik. Det framgår av VDL Groeps halvårsrapport.

VDL-gruppen består av en lång rad företag, varav bussverksamheten är en egen division. VDL:s bussverksamhet omsatte under första halvåret i år 251 miljoner euro (2,7 miljarder kronor), en ökning med 34 procent från samma tid förra året då omsättningen uppgick till 187 miljoner euro (2 miljarder kronor).

VDL-gruppen är inte börsnoterad och redovisar inte lönsamheten i de olika verksamhetsgrenarna i koncernen som omfattar ett hundratal olika verksamheter.

Företaget kommer att premiärvisa sin nya generation av elbussen Citea på mässan Innotrans i Berlin 20 – 23 september, men uppger att man redan nu har order på mer än 550 exemplar av bussen för leverans till trafikföretag i ett antal europeiska länder. Enligt vad bussmagasinet erfar har den het nya bussmodellen beställts även i Sverige.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)