Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dubbelkalas för hundraåring

Ställer till dubbelkalas i helgen. Bild: Danielssons Busstrafik.

Det blir fest i dagarna två den kommande helgen i Vigge i Svenstavik i södra Jämtland. Anledningen är att ett av Sveriges äldsta bussföretag, Danielssons Busstrafik, då firar sitt hundraårsjubileum med ett rejält dubbelkalas, dels för byns invånare, dels för medarbetare, partners, kunder med flera.

Företaget har sina rötter i Vigge, men numera har Danielssons Busstrafik kontor i såväl jämtländska Ås som i Uppsala. Företaget startades av Daniel Johansson i Vigge 1922.

Sedan starten har företagets bussar kört mer än vad som motsvarar 2 000 varv jorden runt. Idag drivs verksamheten av den tredje generationen Danielsson med Lennart Danielsson som huvudägare.

Navet i företagets linjetrafik i Jämtland är Östersund och bolaget bedriver i huvudsak trafik västerut längs E14 med Åre – Duved som ändstation. I Uppland har Danielssons trafik på sträckan Uppsala – Knutby på uppdrag av UL.

Dessutom kör Danielssons skoltrafik på uppdrag av Åre och Östersunds kommuner och därutöver bedriver man turist- och beställningstrafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)